Cykelrytteren med overskægget. Magnus Cort er, siden han begyndte at dyrke professionel cykling, berømt for sit overskæg, og ja, han har det stadigvæk. Udover at være god til at gro et overskæg kan Magnus Cort også finde ud af tilbagelægge en masse kilometer på en cykel. 

Den 28-årige dansker har længe været en af de bedste danske cykelryttere. Især i de seneste par år, i 2020 og 2021, er Cort for alvor begyndt at blive mere synlig i feltet og til de forskellige cykelløb. Hvad kan det ikke blive til med Cort, som stadig har mange år tilbage på cyklen?

 

cort

 

Magnus Cort og hans cykelliv

Hvilke hold har Cort cyklet for?

Hvor mange etapesejre har Cort på CV’et?

Hvor mange Grand Tours har Cort cyklet?

Hvad får Magnus Cort i løn?

 

Hvilke hold har Cort cyklet for?

Det tæller selvfølgelig ikke med, at holdene har skiftet navn i løbet af de år, Cort har cyklet for de respektive hold. Indtil videre har han cyklet for i alt tre World Tour-hold.

Inden Magnus Cort blev en del af de bedste cykelhold i verden, cyklede han for det danske kontinentalhold, Team Concordia Forsikring og det velkendte Team Cult Energy. Cort cyklede for Cult-holdet fra 2013 til 2014, hvor han blandt andet cyklede med Michael Valgren, Mads Würtz Schmidt og Mads Pedersen, som også er professionelle cykelryttere i dag.

Efter flere stærke præstationer for Cult kunne Cort for første gang i 2014 skrive under på en kontrakt med et World Tour-hold. Ifølge Procycklingstats.com begyndte Cort dog som en slags trainee, hvor han først skulle overbevise, at han var klar til at træde i pedalerne for de bedste cykelhold. Cort overbeviste Orica GreenEdge på rekordtid, og i 2015 blev han udstyret med en treårig kontrakt.

Orica-Scott, som holdet hed i 2017, var kun et mellemstop i Corts cykelkarriere, da et af de allerstørste cykelhold, Astana, kom på banen og tilbød Cort en toårige kontrakt, som den danske komet ikke kun afslå.

Efter to år ved Astana skulle Cort i 2019 prøve kræfter hos et andet World Tour-hold, nemlig EF Education – Nippo. To år blev i første omgang indgået med det amerikanske cykelhold, og i 2021 forlængede Cort sin kontrakt med EF med yderligere to år.

cort

 

Hvor mange etapesejre har Cort på CV’et?

Magnus Cort har indtil videre præsteret at vinde intet mindre end 21 etapesejre eller cykelløb. Hans første professionelle etapesejr var ved Post Danmark Rundt i 2013. Ved selvsamme Post Danmark Rundt vandt Cort og så sin blot anden etapesejr i karrieren.

I august og september 2021 sikrede Cort sig sin fjerde, femte og sjette etapesejr i cykelkarrieren i Vuelta a Espana. En kæmpe bedrift af en dansker i en Grand Tour.

Cort kan ligeledes også prale med en etapesejr i verdens hårdeste cykelløb, nemlig Tour de France. Triumfen og drømmen blev til virkelighed i 2018, da han vandt 15. etape af Tour de France. Meget tyder på, at Cort kommer op på de 30 sejre, inden hans cykelkarriere lakker mod enden. Cort har aldrig været bedre, og derfor er han et bet værd, når cykelsæsonen for alvor begynder igen i 2022.

magnus cort

 

Hvor mange Grand Tours har Cort cyklet?

Cort er en af de mest garvede aktive danske cykelryttere, især når det kommer til at cykle Grand Tours, som er cykelsportens største cykelløb. Han er i øjeblikket, i slutningen af 2021, oppe på syv Grand Tours.

Hans Grand Tour-debut fandt sted i hans andet hjem, nemlig Spanien, hvor han fik lov til at prikke hul på bylden i 2016. Siden hen har Cort år efter år cyklet en Grand Tour. Tour de France kom i 2018, hvor han sluttede som nr. 68. 2021 blev første gang i Cort cykelkarriere, hvor han formåede at deltage i to Grand Tours, nemlig Tour de France og Vueltaen.

Lur os ikke, om Cort kommer op over de 10 Grand Tours, inden cykelkarrieren er slut.

cort

 

Hvad får Magnus Cort i løn?

Magnus Corts lønmæssige niveau toppede tilbage i 2018 og 2019, da han cyklede for Astana. Cort skulle efter sigende have modtaget en årsløn på omkring fire mio. kroner. Cort fandt dog hurtigt ud af, at penge ikke betød alt. Han valgte derfor i 2019 at fokusere mere på hele pakken, hvor det sociale lå højere på ønskelisten end en løn, der matchede den, han havde fået i Astana.

Det ønske gik i opfyldelse hos EF Education. Lønnen var mindre, men ikke desto mindre stadig yderst tilfredsstillende. I 2021 havde Cort endnu bedre kort på hånden, da han skulle forhandle en ny kontrakt på plads med EF Education, og lur os ikke, om Cort fik forhandlet en højere løn på plads, eftersom han også er steget i graderne hos EF Education. Mon ikke hans nye kontrakt kaster i omegnen af 3-3,5 mio. kr. af sig om året.  

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 08. november 2021*

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer.