Nogle gange går starten på en ny sæson slet ikke som planlagt. 888sport tager her et kig på de værste starter på en fodboldsæson, der nogensinde er set på tværs af det europæiske kontinent.

1. Napoli (1997/98 - Serie A)

Man forventede ikke meget i 1997/98 af hvad der dengang, var et typisk Napoli-mandskabet placeret i midten af tabellen, og langt fra en af de Serie A frontløbere, som de er i dag. Et 2-0 nederlag til Lazio efterfulgt af en hjemmesejr over Empoli lignede en ganske fin start. De første tegn på problemer kom dog den 20. september 1997, da Napoli måtte nøjes med et skuffende uafgjort resultat mod Vicenza. Derefter kom der en stime, som kun de værste mareridt hos Napoli-fans kan genskabe.

888sport banner

Napolitanerne hentede præcis tre point (via tre uafgjorte) ud af de næste 48 mulige. På vejen tabte Napoli med tre eller flere mål i seks kampe, og de formåede ikke at vinde indtil den 10. februar 1998. Utroligt nok var det Napolis sidste sejr i sæsonen, og de hentede blot fire point ud af de sidste 45 mulige, så de samlet endte på 14 point.

De ældre spillere i truppen, havde i den grad mistet noget fart i løbet af sommeren 2017, og det viste sig at være forskellen fra den 13. plads, som de hentede i 1996/97, og mareridtet i den efterfølgende sæson. Et andet problem for Napolis holdånd var de mange trænerskifte i løbet af sæsonen. Intet mindre end fire forskellige cheftrænere sad i føresædet, men ingen af dem formåede at gøre det umulige.

2. Grenoble (2009/10 - Ligue 1)

Mens de sidste to Ligue 1 sæsoner (2017/18 og 2018/19) begge har set et hold starte uden point i de første fem runder, så ligner de hold et sprudlende PSG-mandskab i forhold til Grenoble holdet i 2009/10.

Klubbens vej mod storhedstider begyndte i 2004, da klubben blev opkøbt af Index Holding. Ejernes midler gjorde det muligt at bygge et nyt stadion, der stod færdigt i 2008 og genopbygningen af en ny trup. Missionen lykkedes, da holdet rykkede op i Ligue 1 i 2007/08.

Holdet klarede sig godt i den bedste række, da de endte på en 13. plads. Under overfladen så det dog mindre godt ud, da økonomiske problemer truede i kulissen grundet den globale finansielle krise. Da spillerne hurtigt øjnede grønnere græs i andre klubber, begyndte klubben at styrtdykke.

Grenoble Foot 39 som de nu er kendt under, er fortsat det eneste Ligue 1 hold i historien, der har tabt de første 12 kampe i en sæson, hvilket de gjorde i sæsonen 2009/10. Frustrerende nok var det eneste store nederlag i den periode, et 4-0 nederlag på hjemmebane til Stade Rennais. I de fleste tilfælde tabte de blot med et enkelt mål, hvilket indikerede, at blot lidt mere medgang kunne vende det for klubben.

Naturligvis var det de færreste, der troede på, at det kunne lykkes for Grenoble. De var mere eller mindre væk allerede ved juletid, men de formåede at hente fem sejre og få 23 point. Bare to år senere gik klubben konkurs, og blev derfor tvangsnedrykket til den femtebedste franske række under deres nuværende navn.

3. Borussia Dortmund (2014/15 - Bundesliga)

Dette er slet ikke i nærheden af den dårligste Bundesligastart nogensinde. Den rekord står Saarbrucken bag i 1963/64, men de forventninger man havde til Borussia Dortmund gjorde, at sæsonstarten 2014/15 var intet mindre end frygtindgydende.

Under daværende træner Jürgen Klopp stod Borussia Dortmund igen som de største rivaler til Bayern München. Klopps klasse skinnede første gang igennem, da han på en typisk empatisk måde sikrede Dortmund to titler i træk i 2011 og 2012. Han guidede dem også til Champions League finalen i 2013, og da hans trup skulle i gang med sæsonen 2014/2015 efter en flot 2. plads, var forventningerne høje til, at Bundesligamesterskabet igen skulle vende hjem til Signal Iduna Park.

Det hele begyndte da også ganske udmærket med to sejre i de første tre runder af Bundesligaen. Derefter fulgte en periode med blot et point ud af de næste 12 mulige, og Dortmund faldt ligesom Lucifer fra himlen. Et 2-1 nederlag til Bayern München den 1. november 2014 så dem falde ned på nedrykningspladserne.

En periode med blot yderligere to sejre indtil 4. februar så Dortmund hoppe ind og ud af nedrykningspladserne. Rygterne gik også på, at manden der havde ført Dortmund tilbage til toppen, var på vej til at blive fyret. I England var det sket for længst, men Dortmund havde fortsat tiltro til ham, og det gav pote.

Mellem tidlig februar og sent i marts 2015, begyndte holdet af tage form. Deres overlegne fitness i forhold til resten af ligaen begyndte at give afkast, og Klopps mandskab hentede 17 point ud af 21 mulige og overlevede dermed komfortabelt, og sluttede på en flot 7. plads.

4. Granada CF (2016/17 - La Liga)

Indtil nedrykningen fra La Liga i 2017, var Granada et af de mere beskedne hold i ligaen. I de tidlige 2010'er, hentede klubben to 17. pladser i træk, hvor de lige med nød og næppe overlevede, Det begyndte derefter at klare sig bedre, hvor de blandt andet sluttede på en 12. plads i 2016, og det blev set som en indikation på, at klubben var på vej til at angribe den øverste del af måske verdens næstbedste liga i verden.

Det var dog ikke sådan, det skulle gå, og deres behov for at skulle leje et ekstraordinært antal spillere viste sig at blive katastrofalt. Granada holdet i 2016/17 var - ret præcist - en gruppe fremmede, der aldrig havde mødt hinanden. De spillede bestemt også sådan, selvom den første kampdag sikrede dem et 1-1 uafgjort mod Villarreal på hjemmebane. Udover dette skulle sæsonen dog vise sig at blive en farce.

En række store nederlag, hvor det største var på 7-1 ude mod Atletico Madrid, gav kun Granada fire ud af 42 mulige point efter deres flotte sæsonåbner. Den første kamp i december, gav dem deres første sejr i sæsonen, men fornøjelsen var kortvarig.

Tre hjemmesejre i februar var det sidste Granada kunne præstere i en håbløs sæson, og de sluttede af med blot et point ud af de sidste 39 mulige, og grundlage klubbens skæbne.

5. Crystal Palace (2017/18 - Premier League)

Der er mange mulige kandidater fra Premier League. Men kigger man på de rå tal, så er den dårligste start nogensinde for et Premier League mandskab tilfaldet Crystal Palace i 2017/18.

Frank de Boer's ansættelse som Crystal Palace manager i sommeren 2017 fik folk til at kigge en ekstra gang. Ideen om at revolutionere fodbolden i Crystal Palace efter en omgang kedelig fodbold af de tidligere managers, blev budt velkommen med kærlige hænder. Fire nederlag og nul mål senere blev hollænderen forvist ud af portene på Selhurst Park forevigt.

Hans efterfølger, Roy Hodgson, fortsatte den svære start som Palace manager, og i oktober havde holdet spillet 7 kampe, syv tabte og nul mål scoret. I midt oktober overraskede Palace dog alle, da de vandt over de regerende Champions League mestre fra Chelsea med 2-1 på Selhurst Park efter et flot solo mål af Wilfred Zaha.

Selvom det var et fantastisk resultat, så var Palace endnu ikke kommet helt i gang, det gjorde de første i december, da de sikrede sig flere sejre i træk inden jul, hvor de for alvor slap væk fra faren. De sluttede på en 11. plads, hvilket var intet mindre end et mirakel af Hodgsons hold, der havde fået den værst tænkelige start, og det er en historie der giver håb til de hold, der får en svær start.