127 mænd har siden 1991 stået i spidsen for et Superliga-hold i minimum én kamp.
Nogen har imidlertid gjort det oftere end andre.
I denne artikel ser vi nærmere på de ti trænere, der har flest Superliga-kampe under bæltet.
Find alle spil på Superligaen her!
10: Hans Backe, 225 kampe
Den svenske gentleman er næppe typen, der praler, men hvis han var, kunne han med stolthed fremvise hele tre danske mesterskaber.
Backe blev hentet til AaB i januar 1998, og han løftede med ét den nordjyske klub. Med hjælp fra nogle udenlandske profiler gjorde han AaB til dansk mester i 1999 og skabte sig også et stort trænernavn, der førte ham til Salzburg i Østrig, inden han vendte tilbage til dansk fodbold i 2001.
I FC København tog han over efter en turbulent periode i kølvandet på Roy Hodgsons afsked, men han fik klubben på ret køl, vandt to danske mesterskaber og afleverede et hold på førstepladsen til Ståle Solbakken i januar 2006. Et stort navn i den danske Superliga-historie.
9: Ole Mørk, 238 kampe
I Superligaens spæde år stod Ole Mørk i spidsen for det stærke Frem-hold, der vandt bronzemedaljer i 1992 med spændende profiler på holdet. Siden kom han til Herfølge, som han førte op i Superligaen i midten af halvfemserne og leverede fine resultater gennem fire sæsoner med en fjerdeplads i 1997 som højdepunktet.
I januar 1998 blev han hentet til AB, og også her fik han fine resultater i form af en tredjeplads i 99/00-sæsonen – samme sæson som hans tidligere klub Herfølge blev dansk mester.
Ole Mørks sidste dans med Superligaen var i 2003/04-sæsonen, hvor han stod i spidsen for oprykkerne fra Frem uden den store succes. Det blev til tre sejre og otte nederlag i løbet af de første 11 runder, hvorefter han blev fyret.
8: Ebbe Skovdahl, 280 kampe
Her er der tale om en sand trænerlegende i dansk fodbold. Allerede i 1980’erne markerede han sig med succes i Brøndby og kom også omkring Benfica i sit trænerliv, inden han vendte tilbage til dansk fodbold.
I de første Superliga-år var han træner i Vejle, inden han blev hentet tilbage til Brøndby som Morten Olsens afløser i foråret 1992. Det blev startskuddet på en enorm succesfuld tid på Vestegnen med tre mesterskaber på stribe i 1996-1998 som det absolutte højdepunkt.
Han stoppede i Brøndby med sølvmedaljer i 1999, men fik et kort comeback i landets bedste række, da han i 2003/04-sæsonen afløste Ole Mørk i Frem og var en del af nedrykningen til 1. division med kultklubben.
7: Peter Rudbæk, 284 kampe
I dag er Peter Rudbæk trænerkonsulent i DBU, og den rutinerede nordjyde har da også masser af erfaring at øse ud af. Hans storhedstid var i AGF fra 1993 til 2000, hvor han som cheftræner førte klubben til både sølv- og bronzemedaljer samt en pokaltitel i 1996.
Samme år var det tæt på at blive til et mesterskab med et fremragende og talentfuldt AGF-hold, men på grund af Bosman-dommen tidligere i det årti, blev det stærke kuld spillere spredt for alle vinde. Rudbæk og AGF nåede aldrig de samme højder som i årene 1995-1997, og træneren forlod klubben i foråret 2000.
Siden blev det til to sæsoner i AaB med fjerdepladsen i 2001/02-sæsonen som det bedste resultat, inden han blev en del af DBU.
6: Viggo Jensen, 323 kampe
Viggo Jensen har en stor plads i dansk fodbold, for han har været mange steder og leveret solide aftryk.
Jensen har aldrig rigtig fået chancen i en topklub, men førte OB til bronzemedaljer i 1996. Fynboen har været vidt omkring og har også en post som estisk landstræner samt assistent for Richard Møller Nielsen på det danske landshold på cv’et.
I Superliga-regi nåede han at stå i spidsen for både Silkeborg, OB, Aarhus Fremad og Esbjerg, og som 70-årig ser man ham stadig på danske fodboldstadioner i ny og næ.
5: Ståle Solbakken, 334 kampe*
Nordmanden er stadig aktiv i Superligaen, hvor han står i spidsen for FC København. Den tidligere midtbanespiller har for længst sikret sig legendestatus i klubben, som han har ført til syv danske mesterskaber og en række store triumfer i europæisk fodbold.
Solbakken kom til FCK i januar 2006 som et relativt ubeskrevet blad i trænersammenhæng, men han beviste hurtigt sit værd og voksede i årene efter til Superligaens største profil frem til afskeden med FCK i 2011. Efter mislykkede ophold i FC Köln og Wolverhampton vendte Solbakken tilbage til København i august 2013, hvor klubben var i krise, og efter et par sæsoner med genopbygning, blev det atter til mesterskaber i 2016 og 2017.
Denne sæson har været problematisk for FC København, og det giver odds 3.20, hvis klubben får over 63.5 point, men Solbakken har for længst sat sit store aftryk på dansk fodbold.
4: Ove Pedersen, 392 kampe
”Troldmanden fra Thyregod” slog sit navn fast som træner, da han med fusionsklubben FC Midtjylland opnåede en fjerdeplads i oprykningssæsonen i 2001 samt bronzemedaljer i 2002. Frem til 2016 var han næsten en fast bestanddel af den danske Superliga, hvor han i henholdsvis Esbjerg og AGF leverede stabile resultater og gode præstationer.
Han rykkede også op med FC Vestsjælland i 2013 og sikrede endda overlevelse mod alle odds i oprykningssæsonen, inden han forlod klubben i sommeren 2014. Pedersen har sjældent været arbejdsløs ret lang tid ad gangen, og i efteråret 2014 blev han hentet til et kriseramt OB, som han dog sikrede overlevelse i Superligaen.
Det sidste ophold i Superligaen var i 15/16-sæsonen, hvor han stod i spidsen for Hobro, der endte med at rykke ned, men i 1. division afleverede han klubben på en førsteplads, da parterne afbrød samarbejdet i december 2016. I dag er han assisterende sportschef i FC Midtjylland.
3: Ove Christensen, 398 kampe
Endnu en rutineret trænerræv i Superliga-sammenhæng. Den tidligere bordtennisspiller slog igennem som fodboldtræner i halvfemserne, hvor han var cheftræner for et stærkt og talentfuld Viborg-hold, der nåede helt op på en fjerdeplads i 1999.
Herefter fulgte et kort ophold i AGF, inden han havde tre sæsoner i AB, der dog ikke nåede de helt store højder under Christensens ledelse. Siden vendte han tilbage til Viborg og sikrede en ny fjerdeplads i 2006, inden han blev fyret kort efter på grund af uenigheder med ledelsen. Ove Christensen fortsatte karrieren i Vejle, hvor han trods en oprykning ikke fik specielt stor succes, og hans måske største bedrift i Superliga-regi må siges at være Randers-redningen i 2009/10-sæsonen, hvor han overtog holdet i en håbløs situation efter 11 spillerunder, men alligevel formåede at sikre overlevelse.
Hans sidste Superliga-visit var i 13/14-sæsonen, hvor han atter stod i spidsen for Viborg med pæn succes, inden han måtte stoppe på grund af en skade (!).
2: Kent Nielsen, 414 kampe*
Europamesteren fra 1992 står stadig på sidelinjen og kan i løbet af 2018 meget vel blive den Superliga-træner med flest kampe på bagen. Kent Nielsens første Superliga-kampe var faktisk som en del af et AGF-trænerteam med Lars Lundkvist i starten af nullerne, men han slog for alvor sit navn fast som Horsens-træner gennem en lang årrække.
Den Gule Fare overlevede på trods i en række sæsoner og nåede helt op på en femteplads i 2008. Det sikrede Kent Nielsens en kontrakt med Brøndby i januar 2009, men opholdet på Vestegnen varede ikke længe. Nielsen blev fyret i foråret 2010, men var tilbage i Superligaen i efteråret samme år. Her blev han ansat i AaB, og han nåede at være i klubben i hele fem sæsoner. Højdepunktet var naturligvis mesterskabet i 2014, hvor AaB også vandt pokaltitlen, og Kent Nielsen efterlod sig et solidt aftryk i Nordjylland.
I sommeren 2015 tiltrådte han som ny cheftræner i OB, men her har han ikke nået samme succes og er lige nu under pres med et års tid tilbage af kontrakten. Det giver odds 2.70, hvis OB slutter som nummer syv i Superligaen som vinder af Bund 8-slutspillet.
1: Troels Bech, 431 kampe
Det var en ung træner, som fik chancen i OB, da klubben skulle fortsætte genopbygningen efter nogle tumultagtige år med nedrykning og oprykning. Men Troels Bech gjorde det godt i sine første sæsoner på Fyn, hvilket fik FC Midtjylland til at skrive kontrakt med træneren.
Bech fik ikke stor succes i FC Midtjylland og vendte i januar 2004 tilbage til Fyn og OB som sidestillet chef med Klavs Rasmussen. Det blev ikke nogen stor succes, og duoen blev fyret i 2005. Herefter fulgte fire sæsoner med op- og nedture i Esbjerg, inden han i perioden 2009-2012 opnåede stor succes som Silkeborg-træner. Troels Bech blev efterfølgende hentet til OB for tredje gang, men heller ikke dette ophold blev en succes på Fyn.
I sin tredje sæson modtog han karrierens fjerde fyreseddel, men trods de mange op- og nedture har Troels Bech en stor plads i Superliga-historien. I dag sportsdirektør i Brøndby.