Den danske badmintonstjerne Anders Antonsen har sammen med mange af de andre danske badmintonspillere fortsat lavet flotte præstationer i badmintonverden. Dansk badminton er allerede et godt sted og har en endnu mere lovende fremtid foran sig med blandt andet Anders Antonsen ombord.
Vi giver et nærmere indblik i Anders Antonsen etablering i toppen af badminton, samt hvor meget han hidtil har vundet og tjent igennem sin relativt korte karriere.
Anders Antonsen – badmintonkarriere
Begyndelsen af Anders Antonsens karriere
Antonsens etablering som topspiller
Anders Antonsens samlede formue
Begyndelsen af Anders Antonsens karriere
Tilbage i 2013, da Anders Antonsen blot var 16 år gammel, tilspillede han sig for første gang en plads på verdensranglisten over de bedste mandlige badmintonspillere i verden. Dengang indtog han en plads som nr. 1289.
Det var dog en Antonsen, som skulle bruge resten af 2013 og starten af 2014 på at vænne sig til at spille i de voksnes rækker. Han strøg nemlig længere og længere ned ad ranglisten i den periode. Han var nede at runde som nr. 1458, indtil han på et lille halvt år fik vendt skuden.
Det skete blandt andet ved hans triumf ved U-17 EM, hvor han vandt guld, hvilket betød, at han kunne kravle op og slutte 2014 som nr. 774 i verden.
Anders Antonsens gennembrud
Vi vil mene, at den daværende 18-årige badmintonkomet fik sit gennembrud i løbet af 2015, fordi han i slutningen af året havde spillet sig frem til en flot 131. plads på verdensranglisten.
Det år genvandt han titlen ved EM, men som junior. Selvtillidstanken var fyldt godt op og det udnyttede Antonsen ved at vinde den 16. udgave af Victor Dutch-turneringen, Yonex-turneringen i Belgien og ikke mindst Irish Open 2015. De tre turneringssejre førte til en samlet præmiepulje på ca. 27.000 kr.
Anders Antonsen skulle heller ikke bruge mange dage i 2016, før han sparkede døren ind i top-100 på verdensranglisten. Det gjorde han ved at vinde Swedish Masters 2016.
I årets anden store turnering for Antonsen gik han på ny hele vejen til finalen i Østrig Open, som han selvfølgelig vandt. Han leverede ligeledes følgende:
- Semifinale ved Yonex Dutch Open og præmiegevinst på 5000 kr.
- Semifinale ved Bitburger Badminton Open, som kastede ca. 11.000 kr. af sig.
Antonsens gennembrud fik for alvor rodfæste, da han sluttede 2016 af med at vinde Scottish Open og en præmiesum på ca. 25.000 kr. Danmark havde fået sig en ny badminton-darling, som på det tidspunkt lå nr. 27 på verdensranglisten.
Antonsens etablering som topspiller
Tiden var kommet, hvor Antonsen skulle etablere sig som topspiller i badminton og dermed tage de sidste skridt for at blive en top-20 eller måske endda en top-10 spiller.
Igen skulle Antonsen ikke bruge mange måneder på at komme i top-20. Den største triumf – eller måske var det også en lille skuffelse – var, da Antonsen spillede sig i EM-finalen, som han dog tabte, men stoltheden var kolossal oven på Antonsen overraskende finaleplads.
I midten af 2019 nåede Antonsen endnu en milepæl i sin relativt korte karriere. Han strøg nemlig ind i top-10 på verdensranglisten. Antonsen var blevet en topspiller i badminton efter at have spillet sig i finalen i Indonesien Open og måneden efter spille sig i karrierens største kamp, nemlig VM-finalen i 2019. Den tabte han dog desværre.
Siden de vanvittige præstationer har Antonsen i en alder af 23 år på nuværende tidspunkt, bidt sig fast i top-10.
Find aktuelle odds dk
Anders Antonsens samlede formue
Ifølge bwfbadminton.com har Antonsen fra 2013 og frem til dagens dato vundet præmiepenge for i alt 2,65 mio. kr.
Derudover bliver Antonsen til daglig sponsoreret af den store danske badmintonproducent, Forza, som skulle have kaste et pænt millionbeløb af sig. Dertil kommer de indtægter, han kommer til at tjene på diverse royalties. Aftalen løber frem til 2023.
I 2019 blev det til endnu en stor sponsorkontrakt, da han skrev under med det taiwanske firma Victor. Igen kom en tocifret millionbeløb i spil. Antonsens præstationer gav genlyd i badmintonverden, og det gav et kæmpe afkast i form af flere sponsorkontrakter.
Anders Antonsen er blevet et kæmpehit, og han er den nærmeste udfordrer til den anden danske badminton-darling, Viktor Axelsen. En dag håber vi på at se de to danskere på henholdsvis første- og andenpladsen på verdensranglisten – det er i hvert fald ikke en urealistisk tanke med deres niveau.
Læs flere artikler og få endnu flere betting tips
*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Mark Schiefelbein
Først publiceret: d. 26. april 2021