Konebærings-løb

Yes, du læste helt rigtigt. Konebærings-løb. Udførelsen af sportsgrenen læner sig utrolig meget op ad navnet, som de fleste andre sportsgrene.

Du tager simpelthen din kone på nakken, mens du skal gennemføre et forhindringsløb – selvfølgelig uden konen tabes undervejs. Det par med den hurtigste tid vinder løbet.

Den meget specielle sportsgren skal opleves bl.a. i Finland, hvor det årlige mesterskab i konebæring finder sted. Der afholdes desuden også turneringer i Australien, Estland, Hong Kong, USA osv. De regerende verdensmestre er i øvrigt fra Litauen.

Så det er bare om at få konen eller naboens kone på skuldrene og komme i gang med at øve derhjemme.

 

Havetraktorløb

Alle dem med en havetraktor har vel på et eller andet tidspunkt forestillet sig, at de har været med i en form for racerløb, når græsplænen skulle have den helt store omgang.

Den forestilling er blevet gjort til virkelighed. Sådan en lille sag kan alligevel køre overraskende hurtigt, men forestil dig så, hvis den blev tunet. Det er tilfældet i havetraktorløb, som er en officiel sportsgren i bl.a. USA og England.

Hvem havde troet, det kunne være så sjovt at slå græs med en plæneklipper, hvis man altså gjorde det til en konkurrence?

Få det til Danmark, frygt ej, det findes allerede i Danmark! Havetraktor Le Mans finder sted i Sønderjylland!

 

Kæphest-ridning

Hvis man nu er utrolig bange for heste, men bare elsker at springe over forhindringer og selv agere hest, så har vi fundet den helt rette sport, nemlig kæphest-ridning.

Alle har vel prøvet at galopere afsted på en kæphest, da de var mindre, så der er ingen grund til at virke uforstående overfor denne sport. Men at det ligefrem er en sport, er trods alt ikke noget, som man har kunnet forestille sig.

Kæphest-ridning er en populær sport i Finland, men også i England og USA, hvor flere turneringer afholdes på årsplan. Internationalt bliver sportsgrenen kaldt ”hobby-horsing”, hvis du vil læse lidt mere om det.

 

Cornhole (ACL Pro – Amerikansk cornhole league)

Hvad pokker er det, tænker du nok? Cornhole er et spil, som vi danskere nok vil betragte som et havespil, som f.eks. vikingespil.

Cornhole går ud på at kaste poser med majskerner ned i en hævet platform med et hul. Det gælder efterfølgende om at få poserne ned i hullet på den hævede platform, som kan befinde sig 8-10 meter væk.

Det kræver utrolig koncentration og præcision, og på de amerikanske kanter er det en stor anerkendt sportsgren, som tiltrækker meget opmærksomhed. Den amerikanske Cornhole League (ACO) blev grundlagt tilbage i 2015 og har kun vokset sig større siden da, hvor også et hav af betting odds er tilgængelige.

 

Sten-saks-papir

Hvis du aldrig har spillet sten-saks-papir, da du var lille, så har du boet under en sten det meste af din barndom. Dette spil burde alle kende til, og derfor vil det ikke komme bag på særlig mange, når vi fortæller, at sten-saks-papir selvfølgelig også er en sportsgren.

I USA er håndspillet især udbredt, hvor der selvfølgelig også eksisterer en professionel liga, og her er der en pænt stor præmiepulje på spil.

 

Trække krog

At trække krog minder på mange måder om at lægge arm. Det er en styrkeprøve mellem to personer, men i stedet for armene bruger begge personer deres langfingre til at danne en krog. Derfra gælder det så om at få den ene person ud af balance ved enten at trække eller skubbe. Den første, der løfter en af sine fødder eller ryger over bordet, har tabt.

Spillet stammer fra Alpelandet, Bayern i Tyskland, hvor det bliver kaldt ”Fingerhakel”. Sporten lever stadig i bedste velgående nede i det sydtyske, hvor der årligt overholdes mesterskaber i at trække krog.

Der bliver efter sigende også afholdt Danmarksmesterskaber i at trække krog på en bar på Amager. Det skal vi se med vores egne øjne!

 

Fierljeppen

Hvis du ikke var klar over det, så brugte det hollandske folk i gamle dage rigtig lange træstave, ligesom man kender det fra stangspring, til at komme over de forskellige kanaler med i f.eks. Amsterdam, som altså har flere kanalsystemer.

Det lyder måske mærkeligt, men i dag er det en nationalsport i Holland, som dyrkes under professionelle forhold. 

Det gælder for den enkelte springer at komme så langt så muligt, efter at have sprunget over en kanal og ned i bunke sand, ligesom man kender det fra længdespring.

Rekorden blandt seniorerne skulle efter sigende være på 22,21 meter.

 

Quidditch

Alle folk, som er kæmpe Harry Potter-fans, vidste det nok allerede, og har sikkert også prøvet det. Quidditch er ikke længere en fiktiv sportsgren, men derimod en sportsgren, som dyrkes nede på jorden og uden magi.

Der eksisterer i dag også de Nordiske Mesterskaber i Quidditch, så der er rig mulighed for at se og opleve det i Danmark.

Quidditch på landjorden er en kombination af håndbold, rugby og fangeleg og lign.

 

Tå-wrestling

Nu kommer vi måske til den hidtil mest usædvanlige sportsgren på denne liste, nemlig tå-wrestling, som er en sportsgren, der efter sigende skulle være begyndt på en pub i Storbritannien.

Man er måske også tilbøjelig til at foretage sig nogle mere usædvanlige ting efter et par pints. Og som navnet også indikerer, så er det frem med storetåen og ellers gøre et forsøg på, at få din modstanders fod/tå uden for wrestling-området.

Mesterskaberne afholdes årligt i Bentley Brook Inn, i nærheden af Ashbourne, hvor det tiltrækker masser af opmærksomhed. Dette sted er lige røget på vores Bucket-liste.

banner

 

Pudekamp

Hvem har ikke altid elsket en god klassisk pudekamp med vennerne eller sine søskende? Hvem har ikke altid drømt om at ramme en kammerat så rent med en pude, at han blev rundtosset?

Hvis du stadig går og drømmer om det, kan det blive til virkelighed. For pudekamp er blevet til en sportsgren, hvor flere skulle have mistet nogle tænder og fået hjernerystelse.

Hvis du vil opleve en semi-professionel pudekamp på tæt hold, så skal du tage til Toronto i Canada, hvor den officielle Pillow Fight League finder sted.

 

Det var første del af vores liste – i anden del præsenterer vi 10 nye og anderledes sportsgrene, som du ikke vidste eksisterede. Der eksisterer nemlig et hav af sjove og usædvanlige sportsgrene ude i den store, vide verden.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Michael Probst/Associated Press

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer.