Pegasus World Cup Invitational Stakes blev det mest indbringende hestevæddeløb i verden sidste år.
Gun Runner blev nummer et, og med i den titel var der også 100 millioner kroner i præmiepenge til ejergruppen, Winchell Thoroughbreds LLC og Three Chimneys Farm.
Løbet blev etableret i 2017, og det overgik hurtigt rivalerne til at blive det største løb i verden, når man udelukkende kigger på økonomien til vinderen. Arrogate vandt det første Pegasus World Cup-løb, og hvor den tidligere også triumferede i Breeders Cup Classic og sikrede 80 millioner kroner.
Organisationen bag ved løbet forøgede præmiepuljen i 2018, men i 2019 vil vi se en præmiepulje, der har 55 millioner kroner mindre grundet den nye Pegasus World Cup Turf-event, hvor puljen splittes mellem de to konkurrencer.
Eventet ved Gulfstream Park i Florida har potentiale til at blive det største på løbskalenderen, men på trods af de store pengepræmier, så har de stadig et stykke vej, hvis de skal matche holdbarheden af de følgende events i hestesporten.
Dubai World Cup
Dubai World Cup har sikret sig sin plads som det mest indbringende løb. World Cup blev startet i 1996, og det er vokset i popularitet grundet det økonomiske boom, som de Forenede Arabiske Emirater har oplevet i løbet af de seneste 20 år.
Meydan Racecourse afholder løbet, og der er plads til over 80.000 tilskuere, hvor der typisk bliver udsolgt til World Cup. Mange af de bedste heste i verden, ejes af stalde i FAE, primært af Godolphin Racing. De har vundet løbet syv gange inklusive i 2018, hvor Thunder Snow sikrede sig titlen.
Økonomien omkring sporten i FAE har blot set præmiepuljen vokse yderligere i de sidste ti år, så meget, at der i det sidste event var op til 65 millioner kroner alene i World Cup.
Ser man på tilskuertallet, så havde løbet en milliard tv-seere i 2018 fordelt på 120 områder i verden. Dubai World Cup er nået nye højder, og er gået forbi Kentucky Derby, Grand National og Royal Ascot Gold Cup, som det største betting-event i sportens verden.
Populariteten vil fortsætte i og med, at der fortsat kommer mere økonomi til sporten i FAE, selvom den begrænsede løbskalender gør, at det stadig kommer efter Storbritannien og USA.
Breeders Cup Classic
Breeders Cup Classic har været signatureventet for fuldblodsheste i USA siden begyndelsen i 1984, for heste over tre år.
De førende heste, trænere og jockeys dyster i eventet, der skifter rundt på de største løbsbaner i hele landet. Churchill Downs, Santa Anita Racecourse, Del Mar Racecourse, Belmont Park og Keeneland har alle været vært for det prestigefyldte event i løbet af de seneste 10 år.
Præmiepuljen er i øjeblikket på 35 millioner kroner, og det har været beløbet i løbet i de seneste tre år, mens det tidligere beløb på 28 millioner kroner var præmiepuljen i 10 år mellem 2005 og 2015.
Tilskuertallet varierer meget i Breeders Cup Classic grundet de forskellige baner. Dog var der sidste år hele 70.000 på Churchill Downs, og de så Accelerate vinde eventet.
Over 650 millioner kroner blev uddelt i løbet af lørdagen i de ni events, hvilket var en anelse mindre end den samme dag i 2017-sæsonen. Breeders Cup Classic vil vende tilbage i 2019 på Santa Anita, hvor der bør komme endnu flere tilskuere.
Et område for bekymring er dog TV-seerne, da antallet af TV-seere faldt 20 % i forhold til 2017, hvor der kun var 1.6 millioner seere. Sammenlignet med Dubai World Cup og de store løb i Storbritannien, så har Classic lang vej igen for at matche tallene på TV.
Prix de L'Arc de Triomphe
Prix de L'Arc de Triuomphe er uden tvivl det meste prestigefyldte løb af dem alle.
Det summer af storhed, som ingen af rivalerne i FAE eller USA kan være med på grundet løbets historie.
Det første løb blev afholdt i 1920, og det har været afholdt hvert år i Paris, selv under anden verdenskrig, hvor Tyskland besatte Frankrig. Det er kun årene 1939 og 1940, der har været en undtagelse.
Det har været det største franske hestevæddeløb siden begyndelsen, mens det er også blevet stort for trænerne og ejerne fra resten af Europa og Mellemøsten. Khalid Abudllah og John Gosden har sammen vundet de seneste to sæsoner med den fremragende hest, Enable, der vandt med Frankie Dettori i sadlen.
Abdullah og Dettori har masser af historier i løbet, hvor de sikrede sig flest sejre i L'Arcs historie.
Andre Fabre er fortsat den mest succesfulde træner med syv sejre, så han holder fortsat en rekord for værtsnationen. Præmiepuljen på 40 millioner kroner er den højeste i kontinentet i et enkelt løb, hvilket overgår Royal Ascot Gold Cup og Grand National.
På trods af prestigen i løbet, så man et fald i antallet af tilskuere, der blot var 35.000 på Longchamp. En forhøjet billetpris skulle være årsagen, men det er noget, man vil holde øje med i fremtiden. Tidligere forventede man et publikum på helt op til 50.000.
Det nyrenoverede Longchamp formåede dog ikke at tiltrække nok publikum, og løbsorganisationen må finde på noget nyt, hvis de vil holde atmosfæren i live.
The Grand National
Storbritannien er fortsat stedet, hvor hestevæddeløb blev populært. På trods af den forberedte kvalitet ved væddeløbene, så er sporten fortsat opdelt i samfundet, hvor det primært er de mere velhavende, der tager til hestevæddeløb.
Grand National er dog undtagelsen, og det skyldes både historien og prestigen ved løbet. Stort set alle husstande i England og Irland oddser på Grand National, og så samles de omkring TV-skærmene for at se løbet.
Det er en tradition, der går gennem generationer, og grundet transmissionen på en gratis TV-kanal, er det let tilgængeligt - noget der ikke sker hver dag med sporten.
Muligheden for at vinde Prix de L'Arc de Triomphe er et specielt øjeblik for deltagerne, men Grand National er uden sammenligning, når man ser på, hvor få heste, der har kunne vinde løbet.
Præmiepuljen på 8 millioner kroner, er ikke i nærheden af de andre store events, men løbet giver udødelighed til den deltager, der ender med at vinde i det 179-år lange løb.
Aintree Racecourse er notorisk udsolgt og fuldstændig pakket, så de når op på 70.000 tilskuere på lørdagens event, mens seertallet i seneste sæson var 8.5 millioner.
Taget i betragtning, at det konkurrerer med Premier League og andre fodboldkampe i landet samme dag, så er tallene mere end tilfredsstillende, især i nutidens æra med TV og medier.
Selvom Cheltenham Gold Cup og Royal Ascot Gold Cup også tiltrækker stor opmærksomhed fra væddeløbsverden, så er der intet event, der er mere specielt end Grand National, og det ser ikke ud til at miste sin status lige foreløbigt.