Vi elsker jubelscener og følelser, og derfor har vi fundet 9 ikoniske jubelscener, som vi aldrig kommer til at glemme.

 

1. Sofa-jublen – Brian Laudrup

Vi skal tilbage til 1998, hvor Danmark deltog ved VM i fodbold. Danmark tilspillede sig overraskende en plads i kvartfinalen mod de forsvarende verdensmestre for Brasilien.

Danmark var på papiret allerede ude inden opgøret, men Danmark gjorde meget mere modstand end forventet. Stillingen var 2-1 til Brasilien efter de første 49 minutter, men i det 50. minut, scorede Brian Laudrup det udlignende mål.

Efterfølgende kunne han selvfølgelig ikke styre sin begejstring, men i stedet for at lave den gængse jubel, hvor man hopper lidt og slår ud med armene, så gled Laudrup ned på siden med albuen støttende i græsset, så han kunne læne sit hoved på sin arm. Vi kalder den sofa-positionen.

Alle dansker lavede den hjemme i stuen den dag!

 

2. Sniffe på baglinjen – Robbie Fowler

Robbie Fowler, Liverpools frontangriber, var ofte kendt for at være på kant med loven, og blev i sin Liverpool-tid anklaget for at have taget stoffer. Det gad Fowler ikke finde sig i, så i en kamp mod Everton tilbage i 1999, scorede den målfarlige angriber.

Men i stedet for at jubel med holdkammeraterne, gik han ned på knæ på baglinjen, bukkede sig forover og begyndte at lave en snif-lignende bevægelse på baglinjen, som meget passende var hvid. En meget kontroversiel jubelscene, som Fowler senere måtte undskylde for.

Han skal dog have kredit for hans kreativitet og humor, og derfor er han selvfølgelig selvskrevet på denne liste.  

 

3. Robotdansen – Peter Crouch

Hvem havde troet at to-meter-manden, Peter Crouch, kunne eje et dansegulv. I 2006 tog han hans forbudte dansetrin med på banen, da Crouch krydrede sit hattrick mod Jamaica med en robot-dans, som sad lige skabet, til publikums vilde begejstring.

Siden hang Crouchs robot-dans ved, og blev ved flere lejligheder støvet lidt af, når han scorede. Tilbage i 2017, da dansemusen scorede sit Premier League-mål nr. 100, var det oplagt, at den præstation skulle fejres med hans ikoniske dans/jubelscene.

 

4. Super-Saiyajin – Michael Phelps

Man skal umiddelbart være kendt i comic-con verdenen, hvis man vil forstå referencen til Michael Phelps Super-Saiyjin-lignende jubelscene.

En Dragon Ball-fan var i hvert fald hurtig med at sammenligne Michael Phelps jubelscene med, når hovedpersonen i Dragon Ball, Son Gokú, forvandler sig til en ultrastærk kriger. Sammenligningsgrundlaget er i hvert fald tydeligt. Vi tror dog umiddelbart ikke, at Phelps tænkte på Son Gokús forvandling, da han kunne jubel over endnu en guldmedalje til sin store samling.

5. "Cooking Dance" - James Harden

Flere mener, at James Harden fra Houston Rocket, skulle have tyvstjålet sin jubelscene fra en rappers musikvideo, som meget passende hedder ”Cooking Dance”. Uanset om han har eller ej, så har han i hvert fald fået den frem i lyset.

James Harden har dog gjort jubelscenen til sin helt egen ved kun at lave en lille forsigtig håndbevægelse, når skal røre lidt rundt i gryden, som tegn på, at han virkelig kæler for sin mad. Kokkeriet bliver for alvor taget i brug, når han er on-fire på gulvet.

Vi elsker ham endnu mere på grund af den jubelscene!

 

6. To Di World-posering - Usain Bolt

Verdens hurtigste mand, Usain Bolt er selvfølgelig kendt for sin umenneskelige hastighed i sprints. Men hurtigløberen har dog også et andet varemærke, som han er kendt for – nemlig hans ikoniske jubelscene, som efterhånden alle i verden kender til.

Mange sportsnyheder troede først, at hans jubelscene skulle forestille et lyn, som jo vil passe perfekt med hans efternavn ”Bolt”. Men i virkelighed stammer hans posering, som det nu engang er, fra en musikalske genre, hvor dette TO DI World-Move blev opfundet.

Det blev Bolt inspireret af, og har derefter gjort det til sit varemærke.

 

7. The Showoff – Mario Balotelli

Vi skruer tiden tilbage til EM 2012, hvor Italien skulle forsøge at spille sig i EM-finalen. I semifinalen ventede mægtige Tyskland.

Italienerne havde i hele kampen et lavt udgangspunkt, hvilket betød, at Mario Balotelli skulle være alene i front. Imod et af verdens bedste forsvar, skulle Balotelli forsøge at gøre det umulige.

Og det gjorde Italieneren, første gjorde han det til 1-0, hvor hans jubel mindede om enhver anden jubelscene. Balotelli havde dog gemt den bedste jubelscene til sidst, for da han smadrede bolden i mål til 2-0, smed han trøjen og spændte samtlige muskler i hans overkrop, især nakkemusklerne.

En ikoniske jubelscene, som efterfølgende gik viralt over hele verden. Jubelscenen bliver stadig benyttet på flere sociale platforme i dag.  

 

8. Siiii-jublen – Cristiano Ronaldo

En anden jubelscene, som på rekordtid har spredt sig over hele verden, og som mange fodboldspillere har efterlignet, især den yngre generation, er måske den mest populære blandt de 9 jubelscener på vores liste.

Ronaldos velkendte snurretop, hvor han hopper op i luften, drejer, lander og råber ”Siiii”. Med alle de mål Ronaldo laver og har lavet, så er det en jubelscene, som alle kender til hudløshed. Vi har i flere tilfælde set jubelscenen mere end en gang i en kamp.

Der burde næsten være betting-muligheder tilgængelig for, om Ronaldo laver sin ikoniske jubelscene eller ej. Oddset vil i hvert fald være relativt lavt.  

 

9. "The Silencer" - LeBron James

Vi kan selvfølgelig ikke nævne Hardens jubelscene og så ikke nævne LeBrons James helt egen kreative jubelscene. Flere sportsstjerner efterligner tit den berømte NBA-stjernes ikoniske bevægelser. Blandt andet Usain Bolt har brugt den i flere omgange, samt og så Jonas Wind fra FCK.

Hans jubelscene har fået tilnavnet ”the Silencer”, fordi LeBron er kendt for at få lydniveauet til at sænke sig drastisk, når han dominerer kampen. Han er en født støjdæmper, især når han er på udebane.

 

Det var 9 af de mest ikoniske jubelscener, som forhåbentligt aldrig bliver glemt. Vi håber på endnu flere sjove og kreative jubelscener i fremtiden.

*Credits: artiklens billede tilhører Matthias Schrader/Associated Press

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer.